Съгласно парламентарния правилник народните представители бяха във ваканция за коледните и новогодишните

...
Съгласно парламентарния правилник народните представители бяха във ваканция за коледните и новогодишните
Коментари Харесай

Първо заседание на Народното събрание в новата година

Съгласно парламентарния устав националните представители бяха във ваканция за коледните и новогодишните празници от 22 декември до 10 януари.

 

Първото съвещание на Народното събрание за 2024 година е планувано за през днешния ден в 9:00 часа. Новата пленарна сесия ще бъде открита с химна на Република България и химна на Европейския съюз. След това по традиция се чакат изказвания от парламентарните групи за целите им през новия политически сезон.

В проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е включено първото четене на промени в Закона за протекция и развиване на културата и промени в непрекъснати комисии. Предвидено е чуване на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов по отношение на покачването на цените на водата приблизително с 15 % от 1 януари 2024 година Искането за чуване е импортирано от депутати от Парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “. 

 

В плана на дневен ред е още първото четете на промени в Закона за професионалното обучение и образование, в Закона за признание на професионални квалификации, в Закона за висшето обучение и в Закона за предучилищното и учебното обучение. 

В петък от 9:00 часа е очакван блиц надзор, в който съгласно парламентарния устав вземат участие министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. След това от 11:00 часа ще има постоянен парламентарен надзор с присъединяване на министри. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР